Кишкові розлади – малоприємна річ! Отже, нагадуємо!
22 січня 2025Зберігайте продукти при безпечній температуріі!Мікроорганізми можуть дуже швидко розмножуватися, якщо тримати харчові продукти при кімнатній температурі. Якщо тримати продукти в охолодженому, замороженому чи дуже гарячому (вище за 60 градусів) стані, зростання мікроорганізмів сповільнюється або припиняється.
– Підтримуйте у холодильнику постійну температуру, що не перевищує +5 градусів. Температура морозильної камери має бути 0 градусів і нижче.
– Продукти, які швидко псуються, варто покласти до холодильника або морозильної камери, щойно ви принесли їх з магазину.
– Не залишайте м’ясо, птицю, яйця, готові страви, нарізані шматочками свіжі фрукти та овочі при кімнатній температурі більше, ніж на дві години (на одну годину, якщо температура навколишнього середовища перевищує 32 градуси).
– Приготовані страви тримайте гарячими (понад 60 градусів) аж до подачі на стіл.
– Не розморожуйте продукти при кімнатній температурі: їжа повинна зберігатися при безпечній температурі під час розморожування, щоб уникнути розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Є три способи розморожування:
1. у холодильнику;
2. у холодній воді;
3. у мікрохвильовій печі.
Продукти, розморожені у холодній воді чи мікрохвильовій печі слід негайно приготувати.
– Завжди маринуйте їжу в холодильнику.
– Залишки готових страв можна зберігати в холодильнику не більше чотирьох днів. Сире м’ясо чи птицю можна зберігати один-два дні.
– Не перевантажуйте холодильник, повітря в ньому має вільно циркулювати, щоб забезпечувати потрібну температуру.
Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб
#МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові