Усі новини

Четвертий сектор «Тарілки здорового харчування» — цільнозернові продукти, горіхи і насіння

Найкориснішими серед злаків є саме цільнозернові продукти – каші, цільнозерновий хліб та цільнозернові макаронні вироби.

Слід споживати принаймні 50% цільних злаків від загальної кількості злаків на день.

Скільки ж потрібно їсти цільних злаків щодня (це і каші, і хліб разом)

Бажано вживати 70 грамів цільних злаків для жінок та 90 грамів – для чоловіків.

 У цьому ж сегменті тарілки знаходяться горіхи та насіння. Їх також краще споживати регулярно, але небагато, оскільки вони містять чимало жирів, а тому і калорій. Приблизна кількість – дві столові ложки на добу.

 Формуємо тарілку здорового харчування! Далі буде!

#МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові 

#здороваїжа 

#УкраїнськаТарілкаЗдоровогоХарчування #збалансованехарчування

Поділитися:
Знайти